Makine Dairesiz Asansörler

Makine Dairesiz Asansörler

Makine dairesiz asansörler, içinde tahrik makinası kabinin üstünde yer almaktadır. Bu malzemenin gerekli yere monte edilmesi tasarımcılara kolaylık sağlamıştır.  Makine daireleri binaların içinde bulunur. Makine daireleri oldukça belirgin bir yapıdadır. Bina üzerinde yer kaplar. Makine dairesi, binaya kötü bir görüntü sunmaktadır. Dolayısıyla makine daireleri binanın üzerinde gereksiz bir kötü görüntüye neden olmaktadır. Makine dairesiz asansör, ülkemizde oldukça yaygınlaşmış durumdadır. Gelişen teknoloji ile birlikte kullanım için tasarruf etmek için makine dairesiz asansör yaygınlaşmıştır. Makine dairesine bu nedenle gerek yoktur. Makine dairesine gerek duyulmamasının nedeni işletme maliyetini düşürmesidir. İşletme maliyeti düşerek ayrıca bir değer kazandırmaktadır. Ayrıca gelir getirebilecek durumda olan binaların alanını arttırır. Makine dairesiz asansör üzerinde kullanılan dişsiz makine motorlarının birçok avantajı bulunmaktadır. Bu makinenin avantajı, frekans kontrollü çalışmasıdır. Ayrıca kalkış ve duruş işlemlerini oldukça iyi yerine getirerek kullanıcılara iyi bir konfor alanı yaratmaktadır. Dolayısıyla bu makineler sessiz çalışır.

Makine Dairesiz Sistemin Avantajları

Makine dairesiz sistemlerin birçok avantajı bulunmaktadır.
  • Makine dairesine gerek duyulmamasının yanında ayrıca binanın hacim alanına tasarruf meydana gelmektedir.
  • Gelişmiş kontrol mekanizması sayesinde oldukça hassas bir duruş meydana gelir.
  • Neredeyse bütün binalara kolayca entegre olabilir.
  • Kaldırma ünitesinin sessiz çalışmasıyla güzel bir performans sunmaktadır. Güzel performans yanında konforu getirmektedir.
  • Enerji kullanımı minimum düzeydedir. Ayrıca kalkış akımı oldukça azdır.
  • Diğer motorlar ile karşılaştırıldığında %40 daha fazla enerji tasarrufunda bulunmaktadır.
  • Bakımı oldukça kolaydır. Ayrıca diş kutusu yoktur ve yıpranma payı neredeyse hiç yoktur.
  • Sistem tamamen yağsızdır. Bu nedenle çevre kirliliği yapmaz. Bu sayede herhangi bir yangın tehlikesi bulunmamaktadır.
  • Performansı üst düzeydedir.

Makine Dairesiz Asansörler Nedir? Kısaca

Makine dairesiz asansörün içinde tahrik motoru bulunur. Tahrik motoru, asansör boşluğunda veya kabin üzerinde bulunmaktadır. Dolayısıyla bu tip asansörlerin bir makine dairesine ihtiyacı yoktur. Ayrıca gereksiz alan kaplamaz.

Makine Dairesiz Asansörlerin Dezavantajları

  • Makine dairesiz asansörlerin 3 adet dezavantajı bulunmaktadır. Asansörün içerisinde herhangi biri mahsur kalırsa kurtarma işlemini asansörün kuyusu içinde değil dışından yapılması gerekmektedir. Bu nedenle buna uygun sistemleri mutlaka elle yapılması gerekmektedir. Yapılmadığı takdirde mahsur kalanlar için kurtarma işlemi çok zor geçmektedir.
  • Makine dairesiz asansörlerin bakımının yapılması kolaydır faka güvenli değildir. Makine daireli asansörlere göre MDA sistemlerinde bakım işlemi daha risklidir.
  • Makine dairesiz asansörlerde parça değişimi için daha çok çalışmak gerekir. Makine daireli asansörlere göre MDA işlemleri için daha çok iş gücü gerekir.

Makine Dairesiz Asansör Ücreti

Makine dairesiz asansörlerin fiyatlarını belirleyen birçok etken bulunmaktadır. Bu etkenler yapılacak asansörün durak sayısı, asansörün ne kadar genişlikte olacağı, kabinin özelliği, asansörde kullanılacak olan makine ve sistemler gibi birçok belirleyici unsuru bulunmaktadır. Bu malzemeler belirlendikten sonra fiyatlandırma detayları ortaya çıkmaktadır.


Ankara, Ankara Asansör, ankara asansör bakım firmaları, ankara asansör firması, Ankara Asansörcü, ankara en iyi asansör, Asansör, asansör firması, Asansör Montajı, asansör nasıl çalışır, asansör nedir, asansör tamircileri, en iyi asansör ankara, en iyi asansör türkiye, İnsan Asansörü, İnsan Asansörü firmaları, İnsan Asansörü firmaları ankara, İnsan Asansörü satış bakım Firmaları, İnsan Asansörü satış ve bakım firmaları, niğde asansör firmaları, Türkiye Asansör Firmaları, Türkiye En İyi Asansör,Makine Dairesiz Asansörler

Yorumlar